Sveže meso

Večkratno preverjena kakovost svežega mesa

Postopki v mesni industriji so precej kompleksni. Pri HOFERju se zato ne osredotočamo zgolj na končen pregled dobavljenih mesnih izdelkov, temveč izvajamo nadzor kakovosti celotne proizvodnje – torej od hleva, prevoza, zakola, predelave pa tja do skladiščenja in prodaje. Le tako lahko zagotovimo popolno svežino in varnost naših mesnih izdelkov.

Izbrani dobavitelji

Naš sistem zagotavljanja kakovosti zahteva preudarnost že pri izbiri dobaviteljev. Z izjemo nekaj izdelkov, ki lahko prihajajo tudi iz Južne Amerike, večina svežih izdelkov iz svinjine, govedine ali perutnine izvira iz Slovenije oz. slovenskih obratov za razkosanje. Tako lahko sami preverimo varnost živil in higieno obrata ter bolje nadzorujemo svežino in kakovost mesa. S ponudbo izdelkov lokalnih ponudnikov se skrajša tudi čas prevoza mesa, ki je za kakovost zelo pomemben.

Le najbolj sveže mleto meso

Tudi kakovost priljubljenega mletega mesa pri HOFERju izjemno natančno preverjamo. Predelava izbranih svežih mesnih surovin poteka samo pod najstrožjimi pogoji in v posebej odobrenih obratih za mletje mesa. Najvišja dovoljena temperatura +2 °C ni v nobenem trenutku prekoračena. Tako strogo nadzorujemo upoštevanje hladilne verige vse do naših hladilnikov v trgovinah, kar zagotavlja optimalno svežino in rok uporabe izdelka. Ko pa kupci mleto meso položijo v nakupovalni voziček, postanejo tudi sami odgovorni za ohranjanje kakovosti izdelka: da hladilne verige ne bi prekinili, za prevoz domov priporočamo naše hladilne vrečke.

Našo embalažo za sveže meso odlikujeta varnost in preglednost

Skupaj z dobavitelji smo razvili tehniko pakiranja, ki podaljša rok uporabe blaga in omogoča gospodarnejše shranjevanje. Etikete na embalažah svežega mesa oblikujemo tako, da potrošnike obveščajo o pravilnem shranjevanju, minimalnem roku uporabe, hranilnih vrednostih in možnostih priprave. Tako že z bežnim pogledom dobijo vse pomembne podatke o izdelku, potrebne za odločitev o nakupu.

Upoštevanje hladilne verige

Bistven del zagotavljanja kakovosti naše ponudbe je zanesljivo hlajenje. Za vse naše sveže mesne izdelke v prodaji smo določili lastne zavezujoče temperature, ki so občutno nižje oz. višje od zakonsko predpisane najnižje oz. najvišje temperature za določen izdelek. Takoj ko meso prispe v naš logistični center, preverimo njegovo temperaturo, kar ponovimo tako pri prevozu v trgovine kot tudi v tamkajšnjih hladilnikih. Če pri določenem izdelku zaznamo odstopanje od najnižje ali najvišje dovoljene temperature, ga izločimo iz prodaje.

Dodatna preverjanja kakovosti

Naj bo svinjina, perutnina ali govedina, vse mesne izdelke iz naše ponudbe nenehno preverjajo neodvisni inštituti, naš hišni tim za nadzor kakovosti pa v lastnih testih redno preverja še okus, videz in vonj mesnih izdelkov.