Sadje in zelenjava

Sadje in zelenjava: novi standardi kakovosti

Zdrava živila, npr. sveže sadje in zelenjava, so nepogrešljiv del uravnotežene prehrane. Da izdelki sveži prispejo na naše police, smo čas skladiščenja in prevoza sadja in zelenjave karseda skrajšali. Razvili smo izpopolnjen sistem logistike in prodaje, ki poskrbi, da je sveže blago v poslovalnice dostavljeno vsak dan, tam pa pride hitro na prodajne police.

Kot eden vodilnih diskontnih trgovcev se čutimo odgovorne, da standarde kakovosti na področju sadja in zelenjave nenehno prilagajamo najsodobnejšim znanstvenim spoznanjem. Prizadevamo si za karseda nizko stopnjo tveganja za potrošnika, zato smo neodvisne inštitute pooblastili, da redno jemljejo naključne vzorce iz celotne ponudbe sadja in zelenjave, tako običajne kot ekološke, in preverjajo morebitne ostanke pesticidov.

Pridelava po višjih lastnih standardih

Naš cilj je ponujati sadje in zelenjavo s količino ostankov pesticidov, ki je občutno nižja od zakonsko določene zgornje meje. Uporabo pesticidov želimo kar najbolj zmanjšati in kakovost izdelkov nenehno izboljševati z ljudem in okolju prijazno pridelavo. Izdelali smo podrobne specifikacije za sadje in zelenjavo, ki celo prekašajo zakonske zahteve. Te poleg najvišjih dovoljenih količin ostankov pesticidov, ki so precej nižje od zakonsko predpisanih, upoštevajo tudi število aktivnih snovi in akutni referenčni odmerek. Vsi dobavitelji se morajo specifikacij držati in izkazati lastne ukrepe na področju zagotavljanja kakovosti in izvajanja analiz ostankov pesticidov.

Izvajanje izboljšanega nadzora ostankov pesticidov

Upoštevanje naših specifikacij spremljamo sami z obsežnim nadzorom ostankov pesticidov. Rezultati nam omogočajo zagotovitev trajnostne tržne verige od kmetije do potrošnika in nam pomagajo, da naša preverjanja nenehno prilagajamo vedno novim znanstvenim spoznanjem.