HOFERjeva tabela hranilnih vrednosti

Navedba glavnih hranilnih snovi

Spadajo sladkor in maščobe k uravnoteženi prehrani? Vsekakor! Sladkor in maščobe so poleg vitaminov in rudnin pomemben sestavni del uravnotežene prehrane za zdrave odrasle, mladostnike in otroke. Po mnenju strokovnjakov za prehrano mora uravnotežena prehrana vsebovati hranila, ki pokrivajo povprečno dnevno potrebo po beljakovinah, ogljikovih hidratih, maščobah, prehranskih vlakninah, vitaminih, rudninah in natriju/soli. Pri HOFERju smo na številne izdelke dodali tabelo hranilnih vrednosti, da bodo naši kupci lahko spremljali uravnoteženost svoje prehrane.

Po priporočilu strokovnjakov

Tabela hranilnih vrednosti vključuje energijsko vrednost porcije izdelka, vsebnost različnih hranilnih snovi in njihov delež v priporočeni dnevni količini. HOFERjeva tabela hranilnih vrednosti upošteva priporočila zveze evropske živilske industrije (FoodDrinkEurope, prej CIAA) in neodvisnih strokovnjakov za prehrano.

Navedba priporočene dnevne količine

Priporočeni dnevni vnosi (GDA, angleško Guideline Daily Amount), ki so navedeni v HOFERjevi tabeli hranilnih vrednosti, veljajo za odraslo žensko, ki dnevno povprečno potrebuje 2000 kilokalorij (kcal). Strokovnjaki za prehrano priporočajo to vrednost za ohranjanje zdravja večine prebivalstva. Več o povprečni dnevni potrebi ...