Ponujamo sveža in zanesljivo kakovostna živila

Kupcem ponujamo živila vrhunske kakovosti in smo njihov zanesljivi partner pri visokokakovostni in uravnoteženi prehrani, zato si vztrajno prizadevamo za brezkompromisno kakovost in svežino naših izdelkov. Uvedli smo izpopolnjen sistem zagotavljanja kakovosti, ki vključuje neodvisna preverjanja kakovosti in prizadevanja za nadaljnji razvoj izdelkov, zahteve po pridobitvi certifikatov in znakov kakovosti ter izvajanje nenehnih strogih pregledov. Slednji se nanašajo tudi na nadzor nad neprekinjeno hladilno verigo, pri čemer so naše zahteve deloma celo strožje od zakonsko predpisanih. Tudi na področju označevanja izdelkov zahtevamo več, kot je navedeno v zakonu.

Nenehen razvoj

Naši nabavniki se skupaj z dobavitelji in zunanjimi strokovnjaki nenehno ukvarjajo z nadaljnjim razvojem izdelkov, da bi npr. izboljšali okus živil ali povečali njihovo fiziološko-hranilno vrednost. Razvijamo tudi nove linije izdelkov, ki se prilagajajo hitro spreminjajočim se zahtevam in potrebam potrošnikov.

Senzoričen, kemičen in mikrobiološki nadzor

Naše izdelke redno pošiljamo na preverjanja senzoričnih, kemijskih in mikrobioloških lastnosti. Dobavitelji, ki želijo sodelovati z nami, morajo že pri predstavitvi izdelka predložiti obsežna potrdila o tehničnem ali drugem ustreznem pregledu, ki ga morajo opraviti neodvisni organi. Poleg tega si nenehno prizadevamo za nadaljnji razvoj izdelkov, ki so že del naše ponudbe.

Obvezna pridobitev certifikata po priznanih proizvodnih standardih

Da bi visoke standarde glede varnosti živil in higiene zagotovili že pri proizvodnji, morajo naši dobavitelji pridobiti standard IFS (ang. International Featured Standards) za zagotavljanje kakovosti in varnosti hrane.

Strogo upoštevanje hladilne verige

Na varnost svežih in zamrznjenih izdelkov odločilno vpliva dosledna skrb za neprekinjeno hladilno verigo. Za vsak izdelek smo določili njemu lastna pravila glede najnižje in najvišje temperature, ki so deloma celo strožja od zakonsko predpisanih. Pravilno temperaturo shranjevanja redno preverjamo in beležimo, in to tako pri dostavi blaga, skladiščenju v našem logističnem centru, prevozu blaga v trgovine kot tudi v hladilnikih in zamrzovalnikih v trgovinah.

Izčrpno označevanje izdelkov

Varnost za nas pomeni tudi izčrpno označevanje izdelkov. Prostovoljno smo se zavezali, da bomo poleg zakonsko predpisane deklaracije vse embalaže živil opremili s HOFERjevo tabelo hranilnih vrednosti. Poleg tega kupcem kot dodano vrednost ponujamo vse bistvene podatke o proizvodnji, sestavinah in poreklu posameznih izdelkov, potrebne za odločitev o nakupu.