Prava velikost obutve in stopala bodo vse življenje zdrava

Otroška stopala se še razvijajo in so zato občutljiva. Da bi ostala vse življenje zdrava, je še posebej pomembno, da smo pri nakupu otroške obutve pozorni na pravo številko. Skupaj z nemškim inštitutom za preizkušanje in raziskovanje Pirmasens e.V., vodilnim raziskovalnim in storitvenim centrom za izdelavo obutve, smo razvili šablono za lažje določanje optimalne velikosti otroške obutve, ki jo lahko kupite pri HOFERju.
Velikost obutve je pomembna tako pri klasični kot tudi športni obutvi. Naše zahteve glede materialov, izdelave in optimalne velikosti otroške obutve so zelo visoke, saj je pri nas kakovost vedno na prvem mestu.

Določanje prave velikosti obutve

Šablono lahko večkrat letno dobite v HOFERjevih trgovinah ali jo natisnete z naše spletne strani. Pravo velikost obutve določite tako, da otroka preprosto postavite na šablono. Pri tem je pomembno, da otrok peto postavi ob oznako ali – na šabloni iz naše trgovine ob rob in že lahko določite ustrezno številko obutve. Številke otroške obutve, ki je naprodaj v naših trgovinah, so usklajene s to šablono.
Pri določanju številk obutve smo upoštevali tudi dodaten prostor, ki je za zdrava otroška stopala tako zelo pomemben – obutev ni premajhna in otrokova stopala se tako lahko zdravo razvijejo.

Šablono lahko prenesete tukaj: