Dobro oblačimo otroke, odrasle in športnike

Pri tekstilnih izdelkih in obutvi se naše visoke zahteve glede kakovosti nanašajo na uporabljene snovi in materiale ter njihovo obdelavo, obstojnost pri vzdrževanju in udobnost. Posebno pozornost posvečamo ključnim kazalnikom, ki zagotavljajo, da so izdelki skoraj povsem brez škodljivih snovi.

Zaupanje v tekstil pri stiku s kožo

Zdravju prijazne lastnosti so poleg funkcionalnosti še eno pomembno merilo kakovosti na področju tekstilnih izdelkov in obutve, od katerega pri HOFERju ne odstopamo. Vsak dobavitelj mora dokazati, da so metrsko blago, gumbi, zadrge in drugi predelani materiali v izdelku uspešno opravili temeljita preverjanja glede vsebnosti škodljivih snovi. Pri številnih tekstilnih izdelkih za gospodinjstvo ter predvsem pri otroških oblačilih in izdelkih, ki so v neposrednem stiku s kožo, zahtevamo certifikat kakovosti Oeko-Tex Standard 100. Ta standard, ki zagotavlja, da izdelki ne vsebujejo rakotvornih ali alergenih barvil, da je bila preverjena vsebnost pesticidov in težkih kovin ter da ustrezajo vrednosti pH naše kože, zdaj izpolnjuje že večina tekstilnih izdelkov iz naše ponudbe.

Preverjanje kakovosti na vsaki stopnji proizvodnje

Tekstilne izdelke iz naše ponudbe morajo odlikovati tudi obstojnost, trpežnost in preprosto vzdrževanje. Ne smejo se obrabiti že po nekajkratni uporabi ali se med pranjem skrčiti ali izgubiti oblike. Te lastnosti na proizvodnih stopnjah karseda pogosto preverjamo. Najprej naši tekstilni inženirji pod drobnogled vzamejo proizvodni vzorec, pri čemer jim pomaga neodvisni zunanji strokovni inštitut, ki posebej pozorno preveri prileganje in udobnost. Preden izdelek zapusti proizvodni obrat, ga čaka še t. i. Final Random Inspection (FRI). Gre za pregled naključnega vzorca že zapakiranega blaga, pri čemer se preverijo napake pri obdelavi, kot so prekinjeni ali slabi šivi, luknje, neustrezna masa izdelka, madeži in podobno. Vzorce dodatno pregleda tudi naš oddelek za nadzor kakovosti. Z visokimi zahtevami po kakovosti, ki poleg kakovosti samih izdelkov veljajo tudi za obliko in barvo, vedno znova utiramo pot novim standardom v tekstilni industriji.

Stop škodljivim snovem

Kot pri tekstilnih izdelkih si tudi pri obutvi prizadevamo za varstvo potrošnikov in s tem karseda nizko vsebnost škodljivih snovi. V tesnem sodelovanju z različnimi inštituti za preverjanje kakovosti smo razvili katalog kemijskih zahtev na področju obutve, ki znatno presegajo zakonsko določene predpise.

Naš cilj je zadovoljstvo kupcev

Neodvisni preskusni in raziskovalni laboratoriji že med proizvodnjo preverijo naključne vzorce obutve, pri čemer se osredotočijo na uporabljen material in kakovost obdelave. Pozorni so tudi na prileganje in morebitne uporabne lastnosti, kot so vodotesnost, oprijem in obraba.

Dokazana kakovost

Naše obutve ne preverijo le laboratoriji, v pregled jo pošljemo tudi neodvisnim inštitutom, ki iščejo morebitne škodljive snovi in se osredotočijo na kakovost obdelave z vidika tehničnih lastnosti obutve. Šele ko se materiali izkažejo za neoporečne in kakovost proizvodnje naše obutve ustreza strogim zahtevam, ta prejme znak kakovosti inštituta za preverjanje kakovosti.