Naši neživilski izdelki postavljajo nove standarde

Kupce dvakrat tedensko presenetimo z visokokakovostnimi izdelki iz posebne ponudbe, ki jih združujemo v tematske sklope, kot so šport in prosti čas, šola in pisarna, domača popravila in vrt ali kopalnica in kuhinja. Pri HOFERju vedno poskrbimo za dobro ponudbo. Ravno zato raje stavimo na izdelke lastnih blagovnih znamk, ki se lahko po kakovosti brez težav kosajo z izdelki znanih blagovnih znamk, in to tako na področju uporabnosti, varnosti kot tudi izdelave brez škodljivih snovi.

Skrb za nenehne izboljšave na ravni znanih blagovnih znamk

Da bi uspešno združili zakonitosti masovne in visokokakovostne proizvodnje, zaposlujemo strokovnjake, kot so tekstilni in elektroinženirji, ki našim nabavnikom pomagajo s svojim znanjem in izkušnjami, tesno pa sodelujemo tudi s strokovnimi inštituti. Ključ do našega uspeha je oblikovanje podrobnih zahtev glede kakovosti, ki jih za vsak posamezen izdelek razvijemo na podlagi intenzivnega spremljanja trga in tehničnega razvoja. Osredotočamo se tako na splošno učinkovitost in uporabnost posameznih komponent izdelka kot tudi na obliko, upravljanje, varnost in izdelavo brez škodljivih snovi. Ker se pri našem delu z dobavitelji vedno usklajujemo, ti proizvajajo izdelke s stopnjo kakovosti, ki jo zahtevamo.

Dobavitelji kakovost preverjajo večkrat

Od razvoja pa vse do prodaje izdelka večkrat preverimo, ali dobavitelji izpolnjujejo naše visoke zahteve glede kakovosti. Pri tem se ravnamo po vodilu, da bolj kot je pri izdelku pomembna varnost, strožja so preverjanja. Vsi dobavitelji morajo svoje izdelke poslati v temeljit pregled neodvisnim preskusnim inštitutom, kakovost izdelkov pa morajo dokazati tudi z znaki kakovosti in aktualnimi certifikati o pregledu. Pri tem pogosto zahtevamo izvedbo postopkov preverjanja, specifičnih za posamezen izdelek, ki jih zakon sploh ne predpisuje.

Varnost, ki jo potrjujejo certifikati

Do uporabnikov prijazne, zmogljive in varne izdelke lahko potrošniki spoznajo po znakih kakovosti. Oznako GS kupci najdejo na večini naših električnih naprav. Ta zagotavlja, da izdelki izpolnjujejo zahteve nemškega zakona o varnosti naprav in izdelkov ter ustrezajo vsem bistvenim predpisom. Izvajajo se preverjanja proizvodnih obratov dobaviteljev, ki poskrbijo, da pridejo na trg samo izdelki, ki v celoti ustrezajo izdelanim vzorcem. Sami pa iz skladišč naših dobaviteljev redno jemljemo naključne vzorce, ki jih pošiljamo v pregled neodvisnim strokovnim inštitutom. Pri električnih napravah preverjamo tudi elektromagnetno združljivost.

Certifikat LGA tested dokazuje, da so za izdelek trajno značilne točno določene lastnosti, certifikat LGA tested Quality pa pomeni obsežno dokazano, stalno kakovost potrošne dobrine.

Kupci so lahko prepričani, da so izdelki z oznako kakovosti Bureau Veritas Quality Check uspešno prestali preverjanja škodljivih snovi. Analitični nadzor uporabljenih materialov se začne že pri preverjanju surovin in konča s pregledom končnega izdelka. Med proizvodnjo se blago preveri še enkrat, pri čemer se strokovnjaki osredotočijo na kakovost obdelave. Pri obutvi pa posebno pozornost namenijo tudi prileganju.

Obsežen nadzor – tudi nad škodljivimi snovmi

Poleg omenjenih kontrol neodvisni inštituti pri naših potrošnih dobrinah preverjajo tudi morebitno prisotnost škodljivih snovi in izpuste. Tako smo npr. razvili načrte preverjanja kakovosti, pri katerih se vedno ravnamo po načelu, da se mejnih vrednosti ne bomo le držali, ampak jim bomo celo znižali. Na področjih, kjer zakonski predpisi ne obstajajo, se ravnamo po mejnih vrednostih inštitutov za preverjanje kakovosti ali pa si prizadevamo za uvedbo referenčnih vrednosti.

Redno preverjamo kemijske, mehanske, električne in uporabne lastnosti blaga, ki ga ponujamo v naših trgovinah. Med drugim preizkušamo ergonomijo, upravljanje in zmogljivost električnih in mehanskih naprav ali kupcu prijazno montažo športnih naprav in pohištva. V našem oddelku kakovosti preverjamo obdelavo, prileganje in udobnost oblačil ter kakovost materialov pred in po večkratnem pranju.