Kakovost usmerja naše poslovanje

Kakovost mora biti dostopna vsakomur – to velja tako za živila kot tudi za neživilske izdelke. Vse od ustanovitve podjetja se osredotočamo na to zahtevo in našim kupcem ponujamo izdelke, ki v enaki meri prepričajo v štirih točkah: v lastnostih, uporabnosti, uporabi oz. rabi ter ceni. Ta celoviti koncept kakovosti je postal sinonim za HOFERjev princip diskontnega poslovanja. Gre za princip, ki vključuje tako vodenje sodelavcev, ki temelji na vrednotah, kot tudi naše prizadevanje za upoštevanje socialnih in ekoloških standardov v državah s proizvodnimi obrati naših dobaviteljev.

Najvišja kakovost po najnižjih cenah

Pomembno nam je, da so naši izdelki narejeni iz najboljših surovin in po najboljših postopkih, saj morajo izpolnjevati obljubljeno in enakovredno konkurirati vodilnim blagovnim znamkam. Skrbno oblikovana cena zaokroži kakovost vsakega izdelka, pri čemer naš cilj niso zgolj najnižje cene, temveč to, da z našimi kakovostnimi izdelki nenehno postavljamo nova merila za razmerje med kakovostjo in ceno.

Velika stopnja uporabnosti zaradi dodane vrednosti

Pri HOFERju so na voljo izključno izdelki, ki so za naše kupce čim bolj uporabni. Zato aktivno sodelujemo pri njihovem razvoju in nadaljnjem izpopolnjevanju – skupaj z dobavitelji in zunanjimi strokovnjaki. Zadovoljni smo šele, ko kupcem v primerjavi s konkurenco lahko ponudimo dodano vrednost na področju razmerja med kakovostjo in ceno.

Enostavna uporaba, visoka varnost

HOFERju sta pomembni enostavna uporaba in upravljanje, zlasti električnih in elektronskih naprav. Preprosta in razumljiva morajo biti tudi navodila za njihovo uporabo. Pri uporabi in uživanju vseh izdelkov sta najpomembnejša varnost in zdravje potrošnikov. Zato uporabljamo sistem za nadzor kakovosti, ki temelji na zakonskih zahtevah in jih pogosto celo močno presega, na primer pri mejnih vrednostih škodljivih snovi v sadju in zelenjavi.

Sistem zagotavljanja kakovosti – od razvoja do prodaje

Bolje dvakrat ali trikrat kot samo enkrat: skladno s tem načelom smo pri HOFERju razvili sistem zagotavljanja kakovosti, v okviru katerega vsak izdelek večkrat preverimo: med razvojem, pri izdelavi, pa vse do prodaje. Tako za živila kot tudi za neživilske izdelke smo določili lastne standarde kakovosti, ki pogosto močno presegajo zakonske zahteve. Da jih lahko izpolnimo, sodelujemo samo s certificiranimi dobavitelji in zahtevamo, da tudi pri izdelkih izpolnjujejo posebne, obsežne standarde kakovosti.

Interni strokovnjaki za zagotavljanje kakovosti

Sodelavci našega oddelka za nadzor kakovosti so strokovnjaki na svojem področju: živilski kemiki in tehnologi, kemiki, tekstilni inženirji in elektroinženirji. Preverjajo naše izdelke, svetujejo nabavnikom, preverjajo proizvodne obrate naših dobaviteljev, določajo standarde kakovosti, razvijajo merila za preverjanje in izbirajo najboljše neodvisne inštitute za preverjanje naših izdelkov. Skladno z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji in razvojem analitičnih metod naši strokovnjaki nenehno izboljšujejo parametre, po katerih preverjamo vsako skupino izdelkov.

Naši dobavitelji razumejo pojem kakovost enako kot mi

Pomemben del našega sistema zagotavljanja kakovosti se začne že z izbiro dobaviteljev. Sodelujemo s podjetji, ki so se – tako kot mi – zavezala brezkompromisni kakovosti.

Standardi kakovosti za posamezne skupine izdelkov

Naši dobavitelji morajo za posamezne izdelke izpolnjevati različne standarde kakovosti, kar dokazujejo z ustreznimi znaki in priznanji. Pri tekstilnih izdelkih za odrasle in otroke zahtevamo Oeko-Tex Standard 100, pri električnih napravah GS-znak, izdelki iz ekološke pridelave pa morajo biti pridelani skladno s strogim zakonskim določilom uredbe Evropske unije ter imeti ekološki znak EU. Obrate dobaviteljev ekoloških izdelkov dodatno preverjamo s posebnimi, pri HOFERju oblikovanimi merili. Nanizali smo le nekaj primerov standardov kakovosti, ki veljajo za posamezne skupine izdelkov. Vsi izdelki morajo izpolnjevati tudi naše visoke interne standarde kakovosti.

Večkratno preverjanje kakovosti – tudi s strani neodvisnih inštitutov

Tako dobavitelji živil kot tudi dobavitelji neživilskih izdelkov morajo svoje izdelke pred dobavo predati v obsežen pregled neodvisnim inštitutom, ki nato izdajo ustrezne certifikate kakovosti. Vendar to ni dovolj. Takoj po dobavi blaga in deloma že med razvojem izdelka vzamemo vzorce in sami preverimo njihovo kakovost. Hkrati pa blago znova temeljito preveri še neodvisen laboratorij. Tako za nadzor skrbimo z nadaljnjim nadzorom.